De relatiecrisis te lijf bij Relatietherapie Tilburg

Als het stormt in je relatie. Je beseft plotseling dat dit geen rimpelingen in je relatie meer zijn, maar metershoge golven. Het stormt tussen jullie, met de kracht van een nietsontziende orkaan en met verwoestende gevolgen.

De emoties gieren door het huis. De wanhoop stijgt en de pijn is zo intens dat zelfs die gehate stilte te verkiezen is boven het gebulder van de strijd. Je voelt je machteloos, een speelbal van je gevoel. Jullie zijn redeloos en radeloos. Relatietherapie kan uitkomst bieden.

Rust creëren

Om de dagelijkse storm tot bedaren te brengen, brengen we eerst in kaart op welke manier jullie reactiepatronen giftig zijn. Het moet helder worden hoe de manier waarop jullie met elkaar omgaan ziekelijk is.We zoeken uit welke fouten jullie steeds weer maken. Je leert de patronen in je eigen gedrag te herkennen. Je gaat de negatieve spiraal duidelijker zien.

Samen met ons wordt de rust gecreëerd om uit die spiraal te breken. Het doel van de behandeling is om weer te kunnen delen, om de relatie te verdiepen en de verbinding die er was te herstellen.

Elkaar raken

Nu de storm is gaan liggen, kunnen jullie elkaar hervinden. Je durft weer uit te spreken wat soms zo moeilijk te zeggen valt. Je durft het aan om te vertellen waar je pijn hebt en waar je bang voor bent. Je bent weer in staat om aan te geven wat je verlangens zijn en waar je de ander op aan wilt kunnen spreken.

Dit zijn gevoelige onderwerpen en doordat je jezelf bloot geeft, kun je elkaar diep raken. Omdat de basis van jullie relatie uiteindelijk sterk genoeg blijkt te zijn, wordt dat elkaar raken geen treffen meer, maar een liefdevol aanraken. Naar elkaar kijken met die milde blik van liefde, het kan ineens weer.

Sterker uit de crisis

Stellen die baat hebben gehad bij de behandeling, geven aan veel over zichzelf en elkaar geleerd te hebben. Er gebeurt vaak meer dan alleen de crisis oplossen; er is veel geleerd en er zijn belangrijke inzichten verworven.

Jullie hebben meer ruimte gekregen en de wederzijdse waardering is toegenomen. Je bent zachter geworden en er is meer aandacht voor elkaars behoeften, verlangens, angsten en verwachtingen. De crisis heeft plaats gemaakt voor een hechte band, die sterker is dan ooit.

Lees hier meer over relatietherapie, deze therapie wordt gegeven door een ervaren relatietherapeut in Tilburg. Uiteraard kan je ook meteen een afspraak maken bij Relatietherapie Tilburg, bel gerust even met 085 4015 337.