Relatietherapie Tilburg

Steeds meer stellen laten zich tijdelijk begeleiden door een relatietherapeut. Dat is een goed teken. Vaak blijken onoverkomelijk grote problemen toch vooral communicatieproblemen te zijn en hebben stellen elkaar daardoor uit het oog verloren. Evenwel is het nu goed mis. Daar is een relatietherapeut voor.

Als je elkaar niet meer kunt bereiken, elk gesprek uitdraait op hetzelfde of het vertrouwen geschonden is…Er is pijn, verdriet en een groot gevoel van onmacht er uit te kunnen breken.

Relatietherapie Tilburg: Wij geven niet allemaal relatietherapie dit is alleen mogelijk bij Jos Smits, Marielle Koek, Josie van Dijk en Peter Weijmer. Wij gaan kijken naar jullie relatie en gaan aan de slag om de liefde weer terug te krijgen.

Relatietherapie Tilburg geeft verrassend snel inzicht

We werken als relatietherapeuten nauw samen met stellen die vast zitten. Meestal zijn de stellen bijzonder verrast van het tempo waarin de kern van de problemen wordt blootgelegd.
Dat komt vooral omdat jullie niet door hebben hoe jullie interactie zelfs in een gewoon gesprekje wordt gekenmerkt door vaste patronen en verhoudingen. Jullie reageren in een reflex op elkaar. De patronen zijn zó dominant dat je ze niet kunt negeren.

Cliënten zelf hebben vaak helemaal niet door hoe zichtbaar hun interactie is, hoe veelzeggend ze in herhaling vallen, zelfs in een kort gesprekje. Vandaar ook dat het een regelrechte verrassing is als al in het eerste of tweede gesprek bij Relatietherapie Tilburg de grootste obstakels en vastgeroest gedrag worden blootgelegd.

Doorbreken van patronen

Nu komt het erop aan deze vaste patronen te gaan doorbreken. Patronen zijn het gevolg van ons automatische gedrag en vinden onbewust plaats. Voordat jullie het wisten is het alweer gebeurd.

Gelukkig is het doorbreken van deze patronen betrekkelijk eenvoudig. We gaan bij Relatietherapie Tilburg namelijk met hele kleine stapjes en opdrachtjes het bewustzijn activeren. Niet door heel veel te praten, maar door te doen. Een van de methoden die we hierbij gebruiken is EFT Relatietherapie, Emotionally Focused Therapy.

Deze nieuwe ervaringen geven vanzelf nieuw inzicht in jullie eigen gedrag, in elkaar en in jullie relatie. Ineens zien jullie kans om uit de vicieuze cirkel te stappen van steeds tegen dezelfde dingen aanlopen. En beseffen jullie dat er werk aan de winkel is. Dit besef is het begin van jullie toekomst samen.

Nu weten jullie wat er te doen staat. Het is nog niet af, het is het begin. Daarom kiezen we er ook altijd voor om liefst binnen 6 weken naar dit punt toe te werken bij Relatietherapie Tilburg. Vanaf dan kunnen jullie het weer zelf.

Soms is er meer aan de hand

Goed moment om even stil te staan bij het volgende: soms is er meer aan de hand. Soms heeft één van jullie een ander probleem dat nooit aan de orde kwam – somberheid, een burn-out, een slecht verwerkt verlies. In dat geval schorten we de behandeling met zijn drieën even op en gaat degene met de andere klacht eerst zelf even door (bij ons of ergens anders).

Plannen maken en vooruit kijken

In de laatste fase keren we bij Relatietherapie Tilburg terug bij jullie oorspronkelijke klachten en vraagstukken bij en met elkaar. Voor de meeste stellen is dat inmiddels makkelijk – het fundament onder de problemen is al aangepakt. We nemen daarom nu ook tijd om vooruit te kijken, misschien voorzichtig nieuwe plannen te maken, aan leuke dingen te denken.

Relatietherapie Tilburg kan ook jullie helpen

Relatietherapie kan je relatie echt helpen. We willen jullie graag helpen en samen naar een oplossing werken. Neem contact op met de praktijkassistent voor vragen, om te horen wat we voor jullie kunnen betekenen of het maken van een afspraak.