Hartcoherentietraining in Tilburg

Onbewuste processen

Over veel dingen hoef je normaliter niet na te denken: je ademhaling, hoe je je eten verteert, je hormonen regelen en ook, je hartslag.

Innerlijke balans

Er is een balans van al dat soort onbewuste processen. Er zijn activerende delen en rustgevende delen. Een gaspedaal en een rempedaal. Die worden doorgaans prima in balans gehouden en daar hoef je niets voor te doen.

Soms moet je in actie komen, soms moet je gaan rusten. Je lichaam bereid je er, onbewust, op voor. Allemaal: in balans.

De balans verstoord

Maar stel nu dat die balans verstoord wordt. Dat je gaspedaal altijd maar ingedrukt blijft. Niet even, maar voor langere periode. Dat je lichaam een hyperactieve staat als de normale staat gaat zien. Veel ‘moderne’ ziektes hebben er mee te maken: angst, depressie, slaapproblemen, hoge bloeddruk. Niks anders dan je lichaam die in de war is geraakt.
Uitrusten helpt niet meer, je moet het probleem van binnen oplossen; bij die onbewuste processen. Maar ja, de naam zegt het al, die zijn onbewust, dus wat doe je daar aan? Met hartcoherentietraining kun je wel bij die processen komen door de relatie tussen je hart en je hersenen te beïnvloeden.

De balans herstellen

Als je inademt komt je lichaam in actie. Als je uitademt ontspan je. Het verschil tussen die twee noemen we de hartcoherentie. Als je ontspannen bent is je hartcoherentie heel groot. Is je hartcoherentie laag, dan is je systeem uit balans. Met ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga en ontspanningsoefeningen kun je jouw hartcoherentie groter maken.
Je leert ademhalen in jouw optimale tempo. En daardoor keert je balans terug. Je hersens werken beter, je bent minder gespannen of angstig en kunt beter slapen.

Contact

Benieuwd wat hartcoherentie training voor jou kan betekenen? Neem telefonisch contact op via 085 4015 337 of vul het contactformulier in.