Therapie Tilburg met Psychologen Tilburg

De eerste keer dat we afspreken, maken we vooral kennis. Naast je klacht willen we graag ook je geschiedenis, omgeving en andere achtergronden leren kennen. Je zult bij Therapie Tilburg merken dat we je helpen op het moment dat je het moeilijk onder woorden kunt brengen en we proberen onderwerpen echt helemaal te begrijpen.

Cliënten vinden het bijna altijd fijn hun verhaal op zo’n complete manier te vertellen. Het lucht op, geeft structuur en helpt je de zaken nog eens goed op een rijtje te zetten.

Je zit vast

Het zit vast: hoe je denkt, doet, voelt en reageert zit in diep ingesleten karrensporen. Vandaar dat het ook voelt alsof je niet anders kunt. Je bent eigenlijk een beetje gevangen in gewoonten, vanzelfsprekendheden en automatismen. We gaan je laten ervaren met Therapie Tilburg hoe je daar uit kunt breken.

Therapie Tilburg – doorbreken van patronen

Je hoeft niet eens precies te weten welke richting je op wilt om in je leven het klimaat voor verandering te maken. Wij begeleiden je bij het doorbreken van je vaste, mechanische processen die ervoor verantwoordelijk zijn dat je vastzit. Dit doen we door je met de kleinst mogelijke stapjes op gang te helpen tijdens onze sessies bij Therapie Tilburg en met opdrachten tussendoor.

Al snel merk je hoe verfrissend het is om kleine dingen anders te benaderen. Je gaat anders kijken, luisteren, voelen en ervaren.

Via praktische opdrachten ga je ervaren hoe het is om bewust door het leven te gaan in plaats van op de automatische piloot. Het mindfulness-aspect van deze benadering heeft een duurzame positieve uitwerking op je zelfvertrouwen en hoe je je voelt.

Je kunt het zelf

Door zo te werken, ontdek je bij Therapie Tilburg heel veel nieuwe aspecten van jezelf. Je geeft jezelf de ruimte dingen uit te vinden en uit te proberen. Daardoor word je flexibeler in je doen en denken. Je zintuigen en je creativiteit komen weer tot leven waardoor je in het ‘nu’ en weer met beide benen op de grond komt te staan.

Uiteenlopende klachten

Je kan met verschillende klachten bij Therapie Tilburg terecht, voor ons is niets vreemd of raar. De meest voorkomende die we behandelen zijn:

We maken gebruik van uiteenlopende behandelmethoden, zoals ACT, Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en EFT Relatietherapie.

Contact

Staat je klacht er niet tussen of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact op met onze praktijkassistente. Zij staat je graag te woord en kan je vertellen wat we voor je kunnen doen.