Met welke psychische klachten ga je naar een psycholoog? – Psychologen Tilburg

Je kan met elke vraag langs komen

Je bent met elke vraag welkom. Het is zonde van jouw tijd en energie als je je af moet vragen ‘kan ik dit nu wel of niet vragen?’, ‘is dit nu wel of niet iets voor de psycholoog?’ Daar hoef je je nooit druk om te maken: gewoon vragen.

Wij kunnen op basis van je vraag of verhaal vrij duidelijk vertellen wat we voor je kunnen doen. En als blijkt dat wij niet degene zijn die je nu kunnen helpen, dan kan ik je doorverwijzen. We zijn goed bekend met de meeste zorgverleners in de regio.

Ik heb het gevoel dat ik vast zit

Veel mensen hebben dat gevoel wel eens – we denken zelfs dat we niemand kennen die dat nog nooit meemaakte. In de meeste gevallen gaat dat gevoel weer weg of lukt het je iets te veranderen waardoor je weer in beweging komt. Dat gevoel van vast te zitten is eigenlijk een optelsom van onvrede en onvermogen. Kennelijk ben je niet tevreden met (aspecten uit) je leven, maar lukt het je niet daar iets aan te doen.

Vanuit dit gevoel kan een psycholoog veel voor je betekenen. De meeste cliënten met dit thema in de basis merken snel verandering en kunnen ook gauw weer zelf verder.

Veel voorkomende vragen en problemen

We werken los van protocollen, maar wel met kennis en op basis van een wetenschappelijk fundament. Het is zinvol om gebruik te maken van bewezen methoden en het is nog zinvoller om die methoden toe te passen in een mix die precies past bij de stijl van de cliënt. De aanpak is praktisch en laagdrempelig, de insteek is positief. We gaan samen echt aan de slag.

Op de praktijk Psychologen Tilburg komen mensen van allerlei komaf met volkomen verschillende vragen waarvan de meesten niet in een hokje te plaatsen zijn. Toch zijn er ook een aantal klachten die we vaker tegenkomen en waar je je misschien in herkent:

Geen klachten maar wensen?

Ook zonder klachten kun je bij de psycholoog terecht. We hebben allemaal wel eens het gevoel dat de tijd vliegt. We rennen van het een naar het ander zonder een moment van rust te nemen en onszelf kritisch te observeren.

Áls je dan een keer ‘vrij’ bent probeer je koortsig te tijd op te vullen met ‘iets nuttigs’. Misschien heb je de wens om beter voor jezelf te zorgen, meer aandacht te hebben voor jezelf en de mensen waar je van houdt, vaker stil te staan, meer rust te hebben, dingen beter te kunnen accepteren, verdragen en los te laten?

Neem dan nu de beslissing om uit je automatismen en gewoonten te stappen. Binnen 4 tot 8 weken heb je een aantal vaardigheden geleerd die je levenslang zullen bijblijven en die in jouw omgeving niet onopgemerkt zullen blijven.

Coaching

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor coaching en coachingstrajecten. Vooral leerkrachten in het onderwijs weten onze praktijk inmiddels te vinden.Onze praktijkassistent vertelt je hier graag meer over.

Meer weten?

De kans is natuurlijk heel groot dat jouw klacht of antwoord er niet tussen staat of dat je niet precies weet wat er met je aan de hand is. In dat geval kun je je situatie het beste voorleggen aan onze praktijkassistent. Zij kan een beeld schetsen van wat er aan de hand is en wat we voor je kunnen betekenen.

Neem daarom snel contact op met Psychologen Tilburg via 085 4015 337 of stuur ons een e-mail.