Gun mijn vrouw geen plezier

Pas als iemand er niet is merk je pas dat je iets mist. Je gaat nadenken over je relatie. Onderstaand een voorbeeld:

Ik ben al jaren getrouwd en gaat op zich goed.
Maar nu is mijn vrouw 2 weken op vakantie en merk dat ik op een of andere manier haar het plezier niet gun. Tenminste zo voelt het. Als ze belt en verteld hoe leuk het is kan ik niet leuk reageren en belangstellend zijn. Als ik op Facebook lees dat ze het fantastisch heeft wordt ik zelf kwaad en zenuwachtig.Ik vind dit heel vervelend van mezelf maar krijg mezelf niet in de “gun” mode. Als ik terug kijk op mijn relatie ben ik altijd niet erg belangstellend naar haar toe geweest.
Ben van nature jaloers terwijl er zeker bij haar geen rede toe is. Kan me soms niet meer beheersen om, als ze bijvoorbeeld naar de kermis is geweest en ik niet, ruzie te maken en een k t opmerking te maken. En terwijl ze is altijd oprecht en eerlijk. Ik ben me er van bewust dat het probleem bij mij zit en wil er ook wat aan doen.

Mijn antwoord

Het is al knap dat je bij jezelf kunt zien dat jij een aandeel hebt in het ervaren van deze jaloezie en niet gunnen modus. Dit is al een eerste stap om er mee aan de slag te kunnen gaan.
De vraag is of je dat allemaal zelf moet op willen lossen of dat het een idee kan zijn daar met een psycholoog over te praten en inzicht te krijgen in de reden van je niet gunnen en gebrek aan belangstelling en tools kunt krijgen (die ook nog bij je passen) om dat meer op te bouwen en een manier te vinden van hiermee omgaan.

Contact

Wil je meer halen uit je relatie? Ga samen in relatietherapie. Neem telefonisch contact op via 013-2032014 of vul het contactformulier in. We helpen jullie graag.